De Diamant

De naam van onze school is bedacht door een van onze leerlingen en symboliseert het feit dat elk kind uniek is. Door een diamant in het juiste licht te houden zal deze gaan schitteren en glanzen. Zo zien wij het ook als onze taak om te zorgen voor het juiste licht zodat onze leerlingen kunnen gaan schitteren en glanzen.

Scroll

Basisschool Diamant in Baarlo werkt aan een GroenBlauw Schoolplein.

GBRS

 

Voor
Na
BS De Diamant - Baarlo -Peel en Maas
© GBRS
BS De Diamant - Baarlo - Peel en Maas
© GBRS

Bij de inrichting van ons schoolplein kiezen wij voor een natuurlijk inrichting met veel bio divers groen en speelaanleidingen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Zo komt er een centrale wadi op het plein waarin verschillende speelaanleidingen te vinden zijn. Achter deze wadi komt een groot ontdekbos waar onze kinderen eindeloos kunnen gaan ontdekken en ravotten.

In het ontwerp hebben we verschillende vormen van groen verwerkt. Zo komt er eetbare beplanting, denk aan plukstruiken. Daarnaast komt er groen waarmee gespeeld kan worden. Denk hierbij aan het verstopbos achter de wadi en de wadi zelf.

 

In het ontwerp is verwerkt dat we zoveel mogelijk materialen gaan hergebruiken. Zo hergebruiken we tegels en andere verharding in muurtjes en bouwwerken. In het speciaal wordt de bestaande toestellen hergebruikt op een andere plek op het plein. Daarnaast laten we de bestaande bestrating zoveel mogelijk liggen. De goten op het plein passen we aan waardoor we het regenwater naar de centrale wadi geleiden.

In het ontwerp hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van inheemse beplanting uit de regio. In het ontwerp passen we veel en divers groen toe. We gebruiken de bestaande bomen en verbeteren de groei omstandigheden.

De Klimaatles is heel erg leuk en leerzaam!

‹  Alle projecten

Heb je vragen
of wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons!

Contact