Koningsspil

Basisschool Koningsspil doet mee met de GroenBlauwe Revolutie. Het schoolplein van De Koningsspil mag toch wel het stenigste plein van Limburg genoemd worden. Er is genoeg ruimte, maar het plein nodigt niet uit tot creativiteit en verbeelding. Hierdoor is er weinig variatie in spelmogelijkheden.

Scroll

Zo is het nu

Ons plein is een grote stenen vlakte met parkeerplaatsen, zonder uitdaging voor de kinderen. Er zijn in maart 2020 zes bomen geplaatst op de plaats waar betonnen blokken stonden. Feitelijk zijn deze 6 bomen, en een stukje haag bij het hek, nu het enige groen op het plein. Naast de school ligt nog een kleine speelweide met een aantal bomen en speeltoestellen van de gemeente. Daar maken we af en toe gebruik van.

De hittestress is één grote zorg voor onze school. Het bijna platte dak aan de zonkant van het gebouw én de volledig stenige omgeving zorgt voor een zeer snelle opwarming van de lokalen boven. Dit voorjaar (2022) stond de thermometer al met enige regelmaat op 28-30 graden. Ook buiten is geen schaduw. Dat betekent dat wij op zeer warme dagen niet naar buiten kunnen of alleen vroeg in de ochtend.

We hebben ca 2 jaar geleden een enquête gehouden onder de leerlingen, de ouders en in de buurt. Daarin gaf meer dan 90% aan dat het plein niet voldoet als schoolplein en dat er dringend meer groen en meer uitdaging moet komen.    

We gaan samen aan de slag om dit te veranderen.

Voor
Na
BS Konginsspil - Thorn Maasgouw
© GBRS
BS Koningsspil - Thorn - Maasgouw
© GBRS
‹  Alle projecten

Heb je vragen
of wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons!

Contact