Peddepoel

Wij vinden het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Daarom richten wij het groenblauw schoolplein in als rijk speel- en leerlandschap met meer ruimte voor kinderen om vrij en meer divers te kunnen spelen. We willen minder last hebben van de hitte en een oplossing voor de regenwateroverlast. We willen meer buiten lesgeven en we willen een natuurlijke inrichting.

Scroll

Zo is het nu

Basisschool de Peddepoel ligt in Wanssum.  Op onze brede school ontmoeten zo’n 150 leerlingen van 4 t/m 12 jaar elkaar om met elkaar samen te leven en te leren. Onze leerlingen komen uit Wanssum en het naastgelegen Geijsteren. Door in te spelen op ieders individuele behoefte willen wij een inclusieve school zijn waarbinnen elk kind zichzelf mag zijn.

Ons plein bestaat voornamelijk uit tegels en een groot grasveld met bomen. Het is een beetje een saai plein en nodigt niet uit tot spelen. Op het plein wordt het zomers erg warm, wat ook tot warmteoverlast in het gebouw leidt.

Het grote grasveld met bomen aan de rand van ons plein is erg fijn en wordt goed gebruikt. Maar het grasveld draagt niet bij aan de opvang van regenwater, omdat het hoger ligt dan de tegels. Als het hard regent loopt het water niet goed weg in de kolken en ontstaan er plassen. Dit is vooral aan de hand op het voetbalveld.

Voor
Na
BS Peddepoel - Wanssum - Venray
© GBRS
BS Peddepoel Wansum Venray
© GBRS

Bij de inrichting van ons schoolplein kiezen wij voor een natuurlijk inrichting met veel verschillende bomen en planten. Er komen speelelementen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. De grote wens van de oudere kinderen was een plek om te wroeten en te graven.

Inrichtingselementen
Wadi met diverse speelmogelijkheden
Groene ruimte met verstopbosjes
Groene heuvel

Natuur en beplanting
Gevarieerde en inheemse beplanting
Bestaande hekwerk wordt groen
Beplanting die door geur en insecten de zintuigen prikkelen

Gezonde Voeding
Moestuin, kruidentuin en bessenstruiken

Klimaat
Regenwater loopt via gootjes richting de wadi
Meer grote bomen voor de benodigde schaduw

Download de tekening
‹  Alle projecten

Heb je vragen
of wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons!

Contact