Regionaal Kindcentrum Ulingshof

Kincentrum Ulingshof is een regionale school voor kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben.

Scroll

Het team van onze school wil al lange tijd het schoolplein meer uitdagend maken. Om van het schoolplein een prettige plek te maken is meer uitdaging, groen en beleving nodig voor de kinderen. Een plek waar kinderen op ontdekking en avontuur kunnen gaan en een plek waar kinderen en team zich lekker voelen.

GBRS

Wij willen een plein waar kinderen lekker in hun vel zitten. Dit creëren wij met meer ruimte voor kinderen om vrij en meer divers te spelen. Wij maken van het schoolplein een rijk leerlandschap:
Dat bestaat uit veel verschillende plekjes om te ravotten en te klauteren maar ook te ontdekken en te chillen. Kinderen krijgen hier de mogelijkheden om te ontdekken wat bij hen past. Kinderen ervaren hier uitdagende en dynamische natuur. Op deze manier kunnen kinderen van alle leeftijden hun grenzen verkennen en aanvaardbare risico’s nemen. Ons schoolplein als groenblauwe leeromgeving
Wij willen dat ons schoolplein een veel natuurlijker aanzicht krijgt, zodat onze leerlingen niet alleen tijdens het buitenspelen in aanraking komen met de natuur, maar dat we ook meer mogelijkheden krijgen om buiten een invulling te geven aan sommige van onze reguliere lessen.

Ons schoolplein als onderdeel van de gemeenschap
Wij willen graag dat onze school én het schoolplein een ontmoetingsplaats is voor kinderen en ouders en stevig verankerd is in de buurt.
Daarom betrekken wij ouders en buurtgenoten bij ons schoolplein door hen te betrekken bij het ontwerp van het schoolplein. Zij hebben actief meegedacht in de ontwerpfase. Zij hebben aangegeven zich ook in te willen zetten bij de realisatie van het schoolplein.

GBRS

Voor
Na
Ulingshof - Benlo
© GBRS
Ulingshof - Venlo
© GBRS

Het ontwerp

Bekijk de tekening
© GBRS
© GBRS
1
2
3
4
‹  Alle projecten

Heb je vragen
of wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons!

Contact