De Kameleon

Basisschool De Kameleon geeft kleur aan je talent! De Kameleon is een moderne, vitale basisschool in Grubbenvorst. We zijn een ontmoetingsschool met een open karakter. We hebben ongeveer 205 leerlingen op school en ieder kind is bij ons welkom.

Scroll

Het team van onze school wil al jaren een groenblauw schoolplein. Om van het schoolplein een prettige plek te maken is meer groen en beleving nodig voor de kinderen. Een uitdagende plek waar kinderen op ontdekking en avontuur kunnen gaan en een plek waar kinderen en team zich lekker voelen.

Wij willen een plein waar kinderen lekker in hun vel zitten. Dit creëren wij met meer ruimte voor kinderen om vrij te spelen.
Wij willen dat ons schoolplein een veel natuurlijker aanzicht krijgt, zodat onze leerlingen niet alleen tijdens het buitenspelen in aanraking komen met de natuur maar dat we ook meer mogelijkheden krijgen om buiten een invulling te geven aan sommige van onze reguliere lessen. Wij willen graag dat onze school én het schoolplein een ontmoetingsplaats is voor kinderen en ouders en stevig verankerd is in de buurt.

Wij houden rekening met het veranderende klimaat door veel meer bomen en groen aan te leggen. Waardoor we minder last hebben van hitte. Doordat we veel tegels weghalen kan het regenwater gemakkelijk de grond in zakken. Wij zorgen voor meer biodiversiteit doordat we meer een gevarieerder groen aanleggen en nest- en schuilgelegenheid bieden voor dieren, zoals kleine houtwallen, vogelhuisjes en een insectenhotel.

Dit alles kunnen wij niet zonder de enthousiaste inzet van ouders en dorpsgenoten. Zij denken mee bij het ontwerp van het schoolplein. En wij hebben al een actieve groep ouders die met regelmaat meehelpen met klussen. Zij gaan ons ook helpen bij de aanleg van het schoolplein.

 

Voor
Na
BS De Kameleon -  Grubbenvorst - Horst aan de Maas
© GBRS
BS Kameleon - Grubbenvorst - Horst aan de Maas
© GBRS
‹  Alle projecten

Heb je vragen
of wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons!

Contact