Eigenwijs

Basisschool EigenWijs is de basisschool voor alle kinderen in de dorpen Castenray, Oirlo en omgeving. De school is een fusie tussen de vroegere basisscholen van beide dorpen.
Er zitten ongeveer 100 kinderen op onze school.

Scroll

Zo is het nu

Aan de noordoostkant van de school ligt een kleuterplein met vrijwel alleen maar bestrating. Het speeltoestel is oud en net vervangen door een andere. Er is een zandbak en de kinderen spelen er met karren. Rondom het plein staat een haagje en er staan wat bomen. Aan de zuid(west)kant van de school is het sportplein, dit deel gebruiken we voor de hogere groepen. Ook staan hier de fietsen. Een klein deel van het plein bestaat uit gras en zand. De rest van het plein is betegeld. Er staan een paar grote bomen, die zorgen op warme dagen voor schaduw op dit deel van het plein. De pannakooi wordt veel gebruikt. Naast de school ligt een strook van de gemeente die er – naar ons idee – te kaal bij ligt. Aan de oostkant ligt een grasveld bij de lokalen. Op dit deel spelen we nu niet.

Zo is het geworden

Ons schoolplein is een ‘Avontuurlijke Leertuin’ geworden. Zowel het kleuterdeel als het plein voor de grotere groepen hebben we ingedeeld in zones met elk een eigen karakter én eigen activiteit. Op deze manier zorgen we ervoor dat er voor elk kind iets te spelen, ondernemen of te ontdekken is. We hebben onder andere een buitenlokaal, een waterspeelplaats, fruitbomen en onderwijsstenen. De fietsen zijn verhuist naar de noordkant van de school zodat er een groter speelplein is ontstaan voor de hogere groepen. We hebben een aantal nieuwe bomen die voor meer schaduw moeten zorgen.

Een aantal groenopa’s gaat ons helpen met het onderhoud.

De leerlingen, leerkrachten en ouders zijn erg blij met het nieuwe plein.

Voor
Na
BS Eigenwijs - Oirlo - Venrya
© GBRS
BS Eigenwijs, Oirlo, Venray
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
© GBRS
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

We leren veel tijdens de klimaatles!

‹  Alle projecten

Heb je vragen
of wil je meer weten?

Neem dan contact op met ons!

Contact